м. Київ, вул. Вербова 17А
Комплектація підприємств інвентарем, посудом, меблями

Хороший ресторан - це не тільки смачні страви та різноманітне меню. Як і в інших аспектах нашого життя, тут важливу роль відіграють дрібниці. Якщо говорити про ресторан, то гості звертають увагу не тільки на винну карту або якість закусок, але і на те, які серветки або сети лежать на столах, наскільки добре вимиті келихи і багато інших дрібниць. Важливу роль відіграє і посуд, який використовують на кухні, для приготування та подачі готових страв.

Якщо ви збираєтеся відкривати ресторан, піцерію, кафе, фаст-фуд або кафе-кондитерську, ви можете скористатися порадами професійного технолога з приводу підбору посуду та інвентарю для підприємства громадського харчування. Існує безліч компаній, які торгують професійним спеціалізованим інвентарем та посудом для ресторанів.

Професійний посуд для ресторану умовно ділиться на кілька категорій:

  • посуд і приладдя для кухарів - роздатковий інвентар (щипці, лопатки, ножі);
  • наплитний посуд (сковорідки, каструлі, сотейники);
  • посуд зі скла, кераміки і порцеляни (тарілки, салатниці, чашки, склянки, келихи);
  • столові прибори з нержавіючої харчової сталі (ножі, виделки, ложки);
  • барний інвентар (шейкери, джіггери, гейзери, медлери);
  • сервірувальний посуд (серветниці, соусниці, перечниці і т.п.)

 Якість цього посуду - це не тільки імідж вашого закладу, а й поняття практичності: чим вище якість посуду та інвентарю, тим рідше доводиться його міняти і витрачати гроші на його оновлення. Але це не означає, що ви обов'язково повинні вибирати дуже дорогий посуд - це може бути невиправдано дорого для кафе середнього рівня. Якщо ви відчуваєте труднощі з вибором посуду, звертайтеся до технологів, які допоможуть вам визначитися з вибором.

Меблі - для технічних приміщень, а також гостьових залів - не менш важливий вибір для початківця і ресторатора що відбувся. Оптимальним і за вартістю, і за якістю для кухні є вибір на користь нержавіючої сталі як самого гігієнічного, легко миючого та довговічного матеріалу. Також в виробничих приміщеннях використовують корпусні меблі або меблі які виготовлено з ламінованого ДСП, наприклад: столи, полиці і стелажі в офісному приміщенні або шафи для персоналу в роздягальні. Коли йдеться про вибір меблів для  відвідувачів  а саме: столів, крісел, стільців, диванів - то зазвичай говориться про спеціальну категорію, так звані контрактні меблі. У звичайних меблевих магазинах її не купують, а замовляють у спеціальних постачальників або безпосередньо у виробників. При виборі меблів для залів зазвичай залучають і користуються послугами дизайнерів, які розробляють дизайн проект закладу.

Дізналися багато нового і маєте сумнів, що вдало справитеся із завданням? Тоді звертайтеся до мене - професійного технолога в сфері ресторанного бізнесу. Я допоможу вам правильно обрати відповідну по типу, якості, кількості та вартості меблі, посуд та інвентар!