м. Київ, вул. Вербова 17А
Підбір та комплектація технологічним обладнанням

Будь-яке підприємство громадського харчування заробляє на двох речах - стравах / напоях і комфорті гостей. Коли відвідувачі насолоджуються якісною їжею в комфортабельній атмосфері, то ваш ресторан або кафе завжди буде бажаним та затребуваним.

Якщо про облаштування залів і інтер'єрів ресторану написано багато статей і порад від дизайнерів, то таке нудне і звичайне питання, як вибір і наповнення технологічним обладнанням, зазвичай засувається на другий план. Тим, хто не є фахівцем в сфері ресторанного бізнесу, наполегливо рекомендується скористатися послугами технолога-проектанта з досвідом в облаштуванні і комплектації підприємства громадського харчування технологічним обладнанням.

Яке обладнання потрібно для вашого майбутнього закладу?

Обладнання - для термічної і механічної обробки продуктів (пароконвектомати, плити, холодильники, фризери), обладнання з нержавіючої сталі (нейтральне обладнання) для зберігання посуду, продуктів, миючих засобів - підбирається, виходячи з ключових параметрів:

  • планованого потоку гостей в пікові години навантаження і кількість посадочних місць ресторану - від цього залежить навантаження кухонного обладнання;
  • площі кухні і технічних можливостей приміщень;
  • продуктивність (співвідношення технологічних процесів в закладі і швидкості приготування / подачі страв);
  • асортименту меню і кількісті позицій;

Також на комплектацію технологічним обладнанням впливає формат закладу харчування. Наприклад, для кафе-кондитерської дуже важливе місце займає холодильне обладнання для зберігання недовговічних продуктів, а також вітрини з прозорим склом, які демонструють красиво приготовані десерти і викликають апетит у гостей. Для фаст-фуду дуже важлива швидкість і обсяг приготування їжі, тому необхідно правильно підібрати продуктивні плити і пароконвектомати для приготування основних страв, конвекційні печі для випічки, фритюр для приготування інших страв.

Ви можете знати, яке базове обладнання потрібно для вашого підприємства (пароконвектомати, плити, конвекційні печі, холодильне обладнання), але все одно можете суттєво обділити себе і свій персонал в зручності і продуктивності, якщо не будете використовувати сучасні моделі обладнання для вирішення вузьких завдань. Залежно від спрямованості вашого підприємства, вам можуть стати в нагоді овочерізки і слайсери для нарізання овочів і фруктів, печі для піци, пастоварки, вафельниці і апарати для млинців, електром'ясорубки та багато іншого.

Я, майстер-технолог з великим досвідом роботи в сфері ресторанного бізнесу в Україні, пропоную всім майбутнім і починаючим підприємцям допомогу у виборі та комплектації технологічним обладнанням. Звертайтеся, і я складу для вас оптимальний план розміщення обладнання виходячи з концепції вашого закладу!